Title Image

Historie Figaro Kappers

 

Figaro Kappers heeft een rijke historie. Ooit is de kapsalon begonnen als ‘The Barber Shop’ in 1930 door de eerste eigenaar Cees Bakker. Zo’n twaalf jaar later kwam de zaak in de kappershanden van Piet Janson en doopte de naam om tot Figaro Kappers. Zijn zoon Jos nam in de jaren ’70 het roer over en zit anno nu nog steeds op hetzelfde ‘stekkie’. Hij weet klassieke met moderne methodes te combineren.

 

Jos heeft al zo’n 80.000 knipbeurten op zijn naam staan, waarvan het overgrote deel mannenschedels betreft. Van oudsher is Figaro Kappers een barbershop, waar vaak een aantal mannen al rokend en grappend op hun beurt wachtten, maar Jos gaat met zijn tijd mee en ontvangt al sinds jaar en dag ook graag dames en kinderen.

 

De kapsalon heeft een uniek interieur, dat nog steeds gebaseerd is op de ‘barbershop’. Er hangt bijvoorbeeld nog steeds een antieke draaischijftelefoon. Daarnaast zijn de wasbakken en de kappersstoelen al ruim een eeuw in gebruik. Dit geeft de kapperszaak een unieke uitstraling en voorbijgangers spieken dan ook vaak en door het raam naar binnen.

 

Ondanks de ‘old-fashion’ inrichting, is Figaro Kappers een moderne kapsalon, waar de nieuwste technieken worden toegepast. Maar ook voor de klassieke methode van baardtrimmen kun je aan de Geesterweg 16 terecht. Dat is namelijk Jos’ specialiteit en neemt daarom nog steeds vaak de oudere garde heren voor zijn rekening. Bij zijn team van drie kapsters zijn dames en kinderen van harte welkom.

Eigenaar Jos: “Ik geniet nog elke dag van het kappersvak en tel elke dag mijn zegeningen.”

old fashion barber
team Figaro Kappers Alkmaar